PWS Hall of Fame | 17 NOV 18 | Music Club Kampen

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum, word er op 17 November de allereerste PWS Hall of Fame gehouden. In deze Hall of Fame worden niet alleen worstelaars die binnen PWS geworsteld hebben geëerd maar ook zij die veel betekend hebben binnen het worstel cirquit in het algemeen.
De Hall of Fame zal na de pauze gehouden worden tijdens SHOWDOWN 10 Year Anniversary in de Music Club Kampen.

We zullen niet teveel gras voor andermans voeten weg maaien, dus zullen we de introducties alhier kort houden.

BAS VAN KUNDER

Volgens velen de grondlegger van Pro Wrestling in Nederland. Na een training bij de Wild Samoans in Amerika begon Bas zijn eigen organisatie in 1997 met zijn broer Mot van Kunder. Deze organisatie heette Freestyle Championship Wrestling. Veel Nederlandse worstelaars kregen van Bas en Mot de kans om in de ring te staan bij FCW.
Namen als: Emil Sitoci, Tommy End, Madcow, Steve Taurus en velen meer.

Toen Bas rond 2006 naar Curacao verhuisde werd het stil rondom FCW. Echter nam Jannes Huizing (Destructo) het stokje over in 2007 waar in 2011 toch echt een einde leek te komen aan FCW.

Als Long & Thick veroverden Bas en Mot in hun vroege carierre Nederland, Belgie en Duitsland, waar ze menig titels wonnen.
Bas keerde eind 2016 weer terug naar Nederland en werd zo ook geïntroduceerd bij PWS. Bas probeert mee te komen met de jonge garde aan worstelaars die zijn opgestaan in zijn afwezigheid en dat gaat hem redelijk af. Bas heeft natuurlijk wat old school trucjes die hij kan toepassen.

MOT VAN KUNDER

Het kleine broertje van Bas. Samen gingen ze naar Amerika om te trainen bij de Wild Samoans. En bij terugkeer in Nederland had niemand geloofd dat Mot één van de meest gedecoreerde worstelaars van Nederland zou worden. Uiteraard zijn we super trots op Aleister Black die als Nederlander in WWE zit maar Mot van Kunder heeft over de jaren maar liefst 23 title reigns op zijn naam staan.
En ook binnen PWS is Mot een van de succesvolste worstelaars.

In het begin van PWS won hij al het Nederlands kampioenschap, later in 2017 won Mot het PWS Junior Heavyweight Championship door 5 andere worstelaars te verslaan. En een jaar later won hij met Johnny Evers het PWS tag-team Championship. Echter heeft Hollandse Glorie nooit de titels verdedigd door de ultra lange vakantie van Johnny Evers. Het had zomaar gekund dat ze vandaag de dag nog steeds kampioen waren geweest.

Maar Mot is nog steeds niet klaar met Pro Wrestling. Op 17 November staat hij in de rumble waar de winnaar een plek kan bemachtigen voor de Main-Event van die avond die draait om het PWS World Championship.

AGRESSOR OGER

Wellicht een van de meest geduchte worstelaars van Nederland. Agrezzor Oger was met zijn 2 meter en 100+ kg een van de meest gevaarlijke tegenstanders in de ring. Hij was niet alleen sterk maar ook nog eens snel, een combinatie die je niet graag wilt tegenkomen in de ring. Maar wat ooit was, keert op 17 November terug naar de ring.

Oger begon ooit in 2001 in Duitsland en vormde samen met zijn broer Xtreme Fury het team de Xtreme Agressors. Als de Xtreme Agressors werden ze het meest succesvolle tag-team uit Nederland van die periode. Meerdere kampioenschappen werden gewonnen door de 2 broers. Maar Oger was ook succesvol in singles matches. Zo versloeg hij  Vito Toscani in 2009 voor het HPW Heavyweight Championship

Oger was een voorbeeld voor velen door de intensiteit die hij meenam naar de ring, en bovenal was hij nog eens gek ook. Positief gek wel te verstaan. Oger heeft matches gehad met de meest bizarre stipulations. Zo werd hij de allereerste PWS Toughest MF-er Champion in een No Holds Barred turmoil match met onder andere Vito Toscani, Steve Taurus, Sean Lucas, Jamie DLC, Xtreme Fury en Rob Raw.
Zijn eerste titel verdediging was tegen Eddy DLC in een steel chair match waarna Oger helaas zijn titel moest opgeven.

Oger was aanwezig tijdens SHOWDOWN 1 en SHOWDOWN 2 en keert na jaren weer terug naar de ring, en wel de PWS ring.
17 November staat hij tegenover Sean Lucas in een Hardcore match voor de PWS Goldmember Championship. Heeft Oger het nog in zich?

Geef een reactie